donderdag 2 april 2009

Welcome to Miami


Vandaag hebben we Miami verkend met onze huurauto, een felblauwe Chevrolet. Ons eerste hotel, Thunderbird Days Inn, ligt direct aan het strand en we kunnen vanuit onze kamer de Atlantische Oceaan zien. We hebben een flink stuk langs de kust gereden en een deel van de oude stad verkend. Een mooie stad, maar wel erg druk en toeristisch. Een mengeling van relaxte bouwstijl, maar drukke maatschappij.
* Het weer was ’s avonds niet zo bijster best, dus zijn we… naar de bioscoop gegaan! De nieuwste van DreamWorks gezien, 'Monsters vs Aliens'. Een erg leuke film, die heerlijk het sf-genre op de hak neemt en alle clichés van het genre lekker belachelijk maakt.

Observaties:
* Om de paar meter is een (fastfood-) eettentje te vinden, maar een stukje fruit scoren is een hele opgave.
* De Art Deco wijk van Miami is bijzonder vrolijk, kleurrijk en doet erg veel aan Cuba denken. (Dat is ook ongeveer even oud en heel dichtbij natuurlijk.)
* Miami lijkt wel een tweetalige stad: alle medewerkers van hotels en restaurants spreken vloeiend Spaans én Engels. Zelfs sommige verkeersborden zijn tweetalig.
* Mrs Attorama werd dolenthousiast van een heleboel winkels die mij helemaal niets zeiden: Sears, Macy's, Bloomingdales, Nordström en Sephora.
* Collins Avenue, de lange weg langs de kust waar ook ons hotel aan ligt, is de hele dag door druk. Misschien kennen Amerikanen het begrip 'loopafstand' niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!