zaterdag 22 november 2008

Move it, move it

Vandaag in Pathé De Kuip 'Madagascar: Escape 2 Africa' gezien. Of, zoals op alle borden simpelweg stond: Madagascar 2. Opvallend veel kleine kinderen in de zaal, van wie ik eigenlijk verwacht had dat ze naar de Nederlandstalige versie zouden gaan. De leeuw Alex en consorten waren in deel 1 uit hun New Yorkse dierentuin ontsnapt en belanden in dit tweede deel op het Afrikaanse continent.

Originele sterren keren allemaal terug in dit vervolg. Nieuwe toevoegingen zijn Will.I.Am als Moto Moto, Alec Baldwin als Makunga en Bernie Mac als Zuba, een van diens laatste rollen. De film is dan ook aan hem opgedragen. De pinguïns en de maki's, ook in deel 1 goed voor een flink deel van de humor, maken eveneens hun terugkeer, zij het slechts in een bescheiden rol. In plaats daarvan ligt de focus meer op de (hernieuwde) kennismaking van de dierentuindieren met hun soortgenoten.

Vanaf het moment dat de eerste tonen van 'I Like to Move It' klinken, weet het hele publiek: dit wordt een feest der herkenning. Voor diepgang hoef je niet naar 'Madagascar 2'; nergens worden de personages of hun beweegredenen uitgediept. Wél als je zin hebt in een avondje onbezorgd vermaak. Goed nieuws voor de fans: voor 2011 staat al een derde deel gepland.

Nieuwe trailers:
* Hotel for Dogs (release op 21 februari). Een paar kinderen proberen alle zwerfhonden uit de buurt op te vangen.
* Highschool Musical 3 (release op 10 december). Voor de derde keer op rij probeert een groepje Amerikaanse twintigers te doen alsof ze nog op school zitten.
* Bedtime Stories (release op 25 december). Adam Sandler vertelt zijn neefje en nichtje de meest fantastische verhalen – en dan komen ze nog uit ook!
* Monsters vs. Aliens (release op 2 april). Een groep erg grappige misfits wordt ingezet als een gevaarlijk buitenaards object landt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!