dinsdag 30 september 2008

Terug



We zijn weer terug! Heerlijke vakantie achter de rug, de Algarve is erg goed bevallen. Vannacht op Schiphol geland, vanmorgen een beetje uitgeslapen en nu zo goed en zo kwaad als mogelijk de boel een beetje aan het opruimen. Ik zal in de loop van deze week - met terugwerkende kracht, dus hou dit weblog in de gaten voor de nieuwste updates - een uitvoerig verslag plaatsen van wat we allemaal gezien en gedaan hebben. Morgen weer aan de slag...

Een paar algemene opmerkingen:

* Van tevoren werden we gewaarschuwd voor het Portugese verkeer. Vergelijkbaar met Griekenland: hard, roekeloos en slechte wegen. Dat bleek in de praktijk werkelijk ontzettend mee te vallen. De Portugezen rijden weliswaar flink door, maar nooit roekeloos of gevaarlijk.
* Geschreven Portugees is redelijk te volgen voor kenners van Frans, Spaans of andere op het Latijn gebaseerde talen. Gesproken Portugees daarentegen is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Het lijkt wel een Slavische taal: heel zangerig en lettergrepen worden ofwel ingeslikt ofwel verbonden aan andere woorden.
* Portugese mannen zijn allemaal haantjes en willen allemaal het alfamannetje van de groep zijn. Portugese vrouwen, jong en oud, dik en dun, houden allemaal van erg strakke kleding. Misschien dat de mannen daarom zo competitief zijn?
* De Algarve is een mooi, groen en afwisselend gebied. Een grote verscheidenheid aan cultuur én natuur. We hebben ons er gedurende twee weken prima vermaakt, maar nu hebben we ook wel zo’n beetje alles gezien. Ik vraag me ook af of dat bij slecht weer eveneens het geval geweest zou zijn. Er zijn namelijk weinig alternatieven.
* En, verdomd als het niet waar is, Mrs Attorama en ik werden wéér herhaaldelijk aangezien voor autochtonen. Zelfs in de toeristisch ingestelde gebieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!