vrijdag 12 september 2008

The Forbidden Kingdom

Vanavond in Path̩ De Kuip 'The Forbidden Kingdom' gezien. Een film waar ik gemengde gevoelens over heb: objectief gezien een slechte film, maar de vormgeving en stilering maken veel goed. Ook gaat het hier om de eerste gezamenlijke film van Jet Li en Jackie Chan Рiets waar vooral de liefhebbers van kungfu naar uit zullen kijken.

Het verhaal van 'The Forbidden Kingdom' laat zich eenvoudig samenvatten: een Amerikaanse tiener (Michael Angarano) wordt op magische wijze naar het mystieke China getransporteerd en moet daar een legendarische object terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar.

Puur objectief gezien is 'The Forbidden Kingdom' gewoon een slechte film. Het verhaal is flinterdun, de acteerprestaties zijn matig – al dan niet vanwege de Chinese acteurs die Engels moeten spreken – de rollen hebben weinig tot geen diepgang en het gebruik van green-screen is pijnlijk duidelijk aanwezig. Ook worden er voortdurend tegeltjeswijsheden gedebiteerd als: "We zijn samen totdat we uit elkaar gaan."

Desondanks is het toch best een aardige film – als je deze tenminste als kungfu ziet en niet als Hollywood-productie. Zoals altijd bij kungfu is vorm belangrijker dan inhoud. Met een voor Hollywood-begrippen ongekend lang, hevig gestileerd intro, zwaar aangezette dramatische muziek en door de cinematograaf uitgebreid bewerkte beelden is 'The Forbidden Kingdom' een schitterende visuele exercitie. Als je met een dergelijk oog kijkt, dan is het best een leuke film.

Nieuwe trailers:
* My Best Friend’s Girl (release op 9 oktober). Dane Cook 'repareert' stelletjes die uit elkaar zijn gegaan, maar dan komt zijn beste vriend met een verzoek…
* Wit Licht (release op 11 december). Het acteerdebuut van Marco Borsato. De vraag is of we daar blij mee moeten zijn…
* Disaster Movie (release op 18 september). Voor de liefhebbers van meligheid en voor mensen zonder enige smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!