zaterdag 30 augustus 2008

Koddige beesten


's Morgens hebben we een bezoek gebracht aan het zeehondenopvangcentrum Ecomare. We waren er rond de tijd dat de zeehonden gevoerd werden. Zeehonden zijn sowieso al koddige beesten en met name de reacties van kleine kinderen op het voeren maakten het tot een erg leuke ervaring. De meeuwen die af en toe een visje meepikten, werden door het publiek op luid boegeroep getrakteerd.

's Middags hebben we even rondgekeken in het aangrenzende plaatsje De Koog en in het wat noordelijker gelegen De Cocksdorp. Daar troffen we een pannenkoekenhuis aan – waar ze geen pannenkoeken hadden. Die zullen weinig omzet behaald hebben vandaag. De rest van de middag heerlijk op het strand bij Den Hoorn gelegen.

Al met al was het een bijzonder geslaagde minivakantie, dit afgelopen weekeinde. Texel voelt als een klein stukje buitenland in Nederland. Het is bijna vreemd om Nederlandse kranten te zien in de winkelschappen. Kleine weggetjes, veel natuurschoon, meer dan genoeg te doen – ik kom er graag nog eens terug.
Met vriendelijke groet,
Attorama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!