woensdag 9 juli 2008

Happy-Go-Lucky

Zojuist teruggekeerd van een bezoek aan Cinerama, waar ik 'Happy-Go-Lucky' heb gezien. De 30-jarige Poppy, Sally Hawkins in haar eerste hoofdrol, is een vrije geest. Eigenlijk heet ze Pauline, maar zo wordt ze door niemand meer genoemd. Geen gedoe met carrières, hypotheken of vaste relaties; Poppy fladdert door het leven en is altijd opgewekt. Altijd vrolijk, altijd glimlachend – het is op het irritante af.

Noodgedwongen besluit Poppy haar rijbewijs te gaan halen en wordt daarbij gekoppeld aan rijinstructeur Scott. Zijn beeld is het tegenovergestelde van dat van Poppy. Hij is cynisch, zwartgallig, pessimistisch, misantropisch en ziet overal samenzweringen. De scènes met deze twee, in de claustrofobisch kleine lesauto, vormen het hart en het hoogtepunt van de film. De spanningen tussen Scott en Poppy borrelen voortdurend op en doen je als kijker voortdurend van sympathie wisselen.

Poppy begeeft zich goedlachs en onbezorgd door het leven, waarbij ‘normale’ mensen worden afgezet als dodelijk saai. Zo is er bijvoorbeeld een onvergetelijk familieweekeinde, waarbij Poppy’s gebrek aan planning tot de nodige familieruzies leidde en waarvan de afloop ook weer gevolgen heeft voor Poppy’s relatie met Scott…

Nieuwe trailers
* Married Life (release op 31 juli). Pierce Brosnan, Chris Cooper en Rachel McAdams in een leuk ogende zwarte komedie over lust, bedrog, overspel en verboden liefde.
* Mamma Mia! (release op 17 juli). Opnieuw Pierce Brosnan, maar nu in de verfilming van de Abba-musical. Ondanks de vrolijke popdeuntjes een weinig sprankelende trailer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!