zondag 8 juni 2008

Vaarwel Ghostlands

Grimstrike heeft level 23 bereikt en heeft zijn periode in de Ghostlands afgesloten. De quests komen uiteindelijk samen in Deatholme, waarbij het verslaan van Dar'Khan het einddoel is, met de uitstekende Sin'dorei Warblade als beloning. Met het verslaan van Dar'Khan start je als speler bovendien een quest waarbij de Blood Elves eindelijk als volwaardige factie binnen de Horde worden gezien. Deze quests zijn bedoeld voor de eerste twintig levels, maar het ontwerp ervan doet mij verlangen naar nog meer van dit soort nieuwigheidjes. Het is jammer dat je hierna 'gewoon' weer terug moet naar oude gebieden zoals Hillsbrad Foothills of Stonetalon Mountains.

Op level 20 krijg je als paladin een klassespecifieke quest-serie die je onder meer naar Ragefire Chasm, Shadowfang Keep en Blackfathom Deeps stuurt. Op zich niet al te moeilijk, het venijn zit hem vooral in de grote reisafstanden. Bovendien kreeg ik hierbij de gelegenheid om weer eens wat groepservaring op te doen met Grimstrike. De Blood-Tempered Ranseur is je uiteindelijke beloning. Op zich geen onaardig wapen, maar met de laatste Tranquillien-quests kun je iets veel beters krijgen. De meeste paladins slaan deze quest dan ook over en dat is (helaas) best te begrijpen.

Blood Elves zijn de enige factie binnen de Horde die paladins kunnen zijn. De ontwerpers hebben dit goed op zich laten inwerken: de Blood Knights zijn een ware eliteklasse geworden. Op zich niets nieuws; zo zijn de Tauren de enige Horde-factie die druïdes kunnen zijn. Bij de Blood Knights is deze unieke positie echter veel beter uitgewerkt. Je merkt het werkelijk aan alles. Aan de klassespecifieke quests, aan de manier waarop NPC's met je omgaan, uit het feit dat de stadswachten van Silvermoon City je salueren, etc. Wellicht een voorproefje van de Death Knight in WotLK?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!