zondag 8 juni 2008

Kim, Marijke, Alina

Buurman en groot organisator DV had gisteravond weer een huisconcert. Maar liefst drie optredende artiesten deze keer. Ook de bezoekersaantallen blijven maar toenemen. Nog even en het huis wordt te klein voor deze huisconcerten…

Kim Berkhout van Teague beet het spits af. Een swingend optreden met muziek die af en toe een beetje neigde naar soul en jazz. Zo af en toe werd duidelijk dat Kim normaal gesproken gewend is om met een grote(re) band te spelen, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door een aanstekelijk enthousiasme. Op het einde werden wij nog getrakteerd op een bijzonder muzikaal experiment: een optreden met een Casio-keyboard.

Marijke is met haar 21 jaar waarschijnlijk de jongste artiest die ooit in een huisconcert bij DV is komen optreden. Bij binnenkomst oogde ze als een wat stil, onzeker meisje, maar dit veranderde op slag toen ze haar gitaar tevoorschijn haalde. Leuke muziek, veel folk-invloeden en een ontzettend mooie stem. En natuurlijk wist Marijke bij mij wat bonuspunten te scoren met een cover van ‘Good Old-Fashioned Lover Boy’. We hebben een cd’tje besteld en de recensie zal dan ook binnenkort volgen.

Alina Simone was de derde artiest en had zelfs tijd vrijgemaakt in haar Europese tournee om langs te komen. De eerste helft van Alina’s optreden had duidelijke rauwe punk-rock invloeden en was daarmee totaal anders dan de meeste van DV’s huisconcerten. De eerste helft werd afgesloten met de strumstick als begeleidend instrument. De tweede helft was gevuld met (traditionele) Russische liederen – een zeer bijzonder en verfrissend optreden dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!