zaterdag 28 juni 2008

The Happening

Vanavond 'The Happening' gezien, de nieuwste thriller van M. Night Shyamalan met hoofdrollen voor Mark Wahlberg en Zooey Deschanel. Er is iets aan de hand. Mensen gaan dood. Veel mensen. Waarom? Wat zit daar achter? Met een R-rating is 'The Happening' de meest bloederige film uit Shyamalans carrière – u bent alvast gewaarschuwd. Helaas is het ook zijn minst memorabele.

'The Happening' gooit de kijker meteen in het diepe. In de eerste scène vindt meteen al een groot aantal mensen de dood. Zo gaat het nog een tijdje door, het fenomeen verspreidt zich over de Verenigde Staten. Wahlberg en Deschanel, die beide bijzonder ongeïnspireerd overkomen en minder emotie tonen dan de bijrolacteurs, proberen hun gezin in veiligheid te brengen. De film is mooi naargeestig gefilmd, is op tijden erg spannend, maar is verder weinig bijzonders. Best amusant om naar te kijken, maar zodra je de bioscoop uit bent, ben je hem al vergeten.

N.B. Ik ben een groot fan van M. Night Shyamalan. Hij is een van de weinige filmmakers die in deze tijd van remakes, reboots en re-imagings altijd zijn eigen projecten schrijft, regisseert en produceert. Alleen daarom al verdient hij in mijn ogen veel waardering. Echter, met 'The Happening' heeft hij geen al te memorabel product afgeleverd. De hele film – van plot tot opbouw, afwikkeling en allerlaatste scène – voelt als eerder als een nieuwe versie van 'War of the Worlds' dan als een nieuw, origineel idee.

Nieuwe trailers:
Geen. Het concert van Kane (boeh!) in De Kuip zorgde voor zo’n verkeerschaos dat we pas binnen kwamen toen de eerste logo’s van de hoofdfilm al in beeld kwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!