dinsdag 13 mei 2008

Sneak: How She Move

Vanavond in de sneak 'How She Move' gezien. Nee, dat is geen tikfout. U leest het goed. Een Canadese dansfilm, geproduceerd door MTV, met een cast die vrijwel in zijn geheel uit debutanten bestaat. Een verhaaltje van helemaal niks en bijbehorende bedroevende acteerprestaties, maar daar gaat het bij dergelijke films (helaas) ook niet om. De film weet enkel en alleen te imponeren met dansen. Hoewel, 'acrobatische toeren' zou misschien een betere omschrijving zijn.

Op IMDb is de film toebedeeld met maar liefst een 1,7 als gemiddeld cijfer. Nog een paar slechte kritieken erbij en 'How She Move' wordt nog uitgeroepen tot slechtste film ooit. Dat lijkt me wat extreem. Deze Canadese productie is weliswaar een beroerde film, maar we kunnen nog veel dieper zakken. Op Rotten Tomatoes doet de film het met een score van 68% iets beter en dat lijkt me een betere graadmeter.

Een van mijn grootste kritiekpunten is dat het dansen in deze film als enige mogelijkheid wordt gepresenteerd om in de achterbuurt nog iets van je leven te kunnen maken. Scholieren die hun best doen om goed mee te komen op school, hun diploma te halen en een vak te leren, worden weggezet als niet normaal. Een verkeerde boodschap, als je het mij vraagt.

Nieuwe trailers:
* The Strangers (release op 26 juni). Horror met Liv Tyler en Scott Speedman als jong stelletje dat wordt geterroriseerd op een afgelegen locatie.
* Hellboy II: The Golden Army (release op 21 augustus). Ron Perlman gaat opnieuw verscholen achter een enorme laag rode make-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!