vrijdag 8 februari 2008

Samen met drie anderen

Na een periode van relatieve rust deze week maar weer eens flink gebruik gemaakt van de Unlimited-pas: 'Charlie Wilson’s War' gezien in Pathé De Kuip. Een heerlijke satire over het Texaanse congreslid Charlie Wilson (Tom Hanks) die in de jaren tachtig probeert de moejahedien in Afghanistan te helpen in hun strijd tegen de Russen.

In 'Charlie Wilson’s War' is een glansrol weggelegd voor Philip Seymour Hoffman als CIA-agent die, samen met drie (!) anderen, verantwoordelijk is voor het Afghanistan-beleid van de Amerikaanse overheid. Met geweldige oneliners en een hilarische introductiescène waarbij de niet-diplomatieke kwaliteiten van zijn personage worden onderstreept, weet Hoffman alle aandacht op zich te vestigen. (Hij is dan ook genomineerd voor een Oscar.)

Het eerste deel van de film is met zijn satirische commentaar op de gang van zaken binnen de regering van de VS een feest voor liefhebbers van 'The West Wing' – bedenker Aaron Sorkin schreef dan ook mee aan het scenario. Gaandeweg wordt het verhaal wat serieuzer, maar de knipoog is gelukkig nooit ver weg, zoals bijvoorbeeld in de scène waarin Charlie Wilson probeert om Israël en Egypte op één lijn te krijgen.

Nieuwe trailers:
* There Will Be Blood (release op 21 februari). De alom bewierookte en met prijzen overladen nieuwe film van Paul Thomas Anderson, met Daniel Day-Lewis in de rol van olieboer die over lijken gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!