woensdag 6 februari 2008

No Country for Old Men

Gisteravond in de sneak preview 'No Country for Old Men' gezien, die eigenlijk de 14e pas in première gaat. Werkelijk een ongelooflijk goede film. Een van de Oscar-kandidaten voor beste film en die nominatie lijkt mij volkomen terecht. Een verhaal dat de volle twee uur weet te boeien, met ruime aandacht voor karakterontwikkeling, met schitterende locaties en met dito cinematografie.

Llewelyn Moss, gespeeld door Josh Brolin, stuit per toeval op een aantal lijken, een grote hoeveelheid drugs en een tas met 2 miljoen dollar. Chaos en geweld zijn het gevolg als Moss zowel de politie als de 'rechtmatige' eigenaar achter zich aan krijgt. Javier Bardem speelt na 'Goya's Ghosts' opnieuw een leuke slechterik en Tommy Lee Jones weet te ontroeren als de sheriff op leeftijd die het uiteindelijk allemaal te veel wordt.

'No Country for Old Men', dat zich afspeelt op de grens tussen Texas en Mexico, is op een schitterende, natuurlijke manier in beeld gebracht. Geen opsmuk, geen soft-focus filters, maar gewoon de rauwe werkelijkheid. Hetzelfde geldt voor de muziek, die niet of nauwelijks aanwezig is in de film. In de spannende gedeeltes van de film zorgt voor een extra zenuwslopend effect. 'No Country for Old Men' is een pareltje.

Nieuwe trailers:
* 10,000 B.C. (release op 13 maart) Het nieuwe project van Roland Emmerich. De teaser maakte helaas alleen maar duidelijk dat we mammoeten te zien krijgen.
* The Eye (release op 3 april) Thriller met Jessica Alba die na een oogtransplantatie vreemde dingen ziet. In de VS al uit en bedolven onder negatieve recensies.
* Wanted (release op 21 augustus) James McAvoy, Angelina Jolie en Morgan Freeman in een actiefilm waarvan de trailer helaas wat onorigineel en ongeïnspireerd aandoet.
* Valkyrie (release op 9 oktober) Tom Cruise als kolonel Von Stauffenberg die een complot tegen Hitler begint. Onder regie van Bryan Singer, ook met Carice van Houten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!