zondag 23 december 2007

Postapocalyptische wereld

Gisteravond in Pathé De kuip 'I Am Legend' gezien. Een ongelooflijk goed gemaakte sf-actiefilm. In tijden niet zo’n spannende film gezien. Een groot deel van mijn filmgezelschap vond de film zelfs té spannend en had deze liever thuis op dvd gezien, in de veilige omgeving van de eigen huiskamer. Ik heb dikwijls op het puntje van mijn stoel gezeten. Ook de schitterende special-effects van een postapocalyptische wereld zijn het vermelden waard.

'I Am Legend' begint anno 2012 met Robert Neville (Will Smith) als enige overgebleven man in een uitgestorven New York. Door middel van slechts een handjevol flashbacks wordt verteld hoe het zo ver heeft kunnen komen. Een ongekend doeltreffende wijze van verhalen vertellen. De volharding van Neville om een geneesmiddel te vinden voor het virus dat voor deze situatie verantwoordelijk is, is bijzonder indrukwekkend.

Robert Neville is in bijna 90 procent van de film het enige personage in beeld. Een enorme belasting voor een acteur, maar Will Smith weet zich er met ongekende kracht doorheen te slaan. Will Smith is de laatste jaren enorm gegroeid als acteur. In de vijftien jaar tussen het begin van 'The Fresh Prince of Bel-Air' en 'Hitch' speelde hij eigenlijk gewoon altijd dezelfde rol – zichzelf. Met 'The Pursuit of Happyness' bewees Smith veel meer in zijn mars te hebben en in 'I Am Legend' wordt deze stijgende lijn voortgezet. Ga zo door!

Nieuwe trailers:
* Saw IV (release op 3 januari). Voor de liefhebbers van torture-porn. Niet echt aan mij besteed. Vreemd genoeg kregen we van deze film twee keer een teaser te zien.
* Cloverfield (release op 24 januari). Opnieuw een intrigerende trailer, al vraag ik me af of de hele film met een handheld-camera is opgenomen. Dat zou mijn persoonlijke kijkervaring niet ten goede komen.
* The Flock (release op 17 januari). Richard Gere als reclasseringsambtenaar die zo op het eerste gezicht zelf ook niet helemaal brandschoon is. Ook met Claire Danes.
* The Dark Knight (release op 24 juli). Deze trailer was vorige week nog dé hype op internet en is nu al te zien in de Nederlandse bioscoop. Het lachje van Heath Ledger is heerlijk angstaanjagend. “Let’s put a smile on that face…”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!