zaterdag 13 oktober 2007

Heerlijke ensemblefilm

Gisteravond 'Alles is liefde' gezien. Erg leuke film. Niet al te diepgaand, gewoon een niks-aan-de-hand romantische komedie. Vrijwel iedereen vergelijkt de film met 'Love Actually' en dat is niet meer dan terecht. Een ensemblefilm over wat mensen allemaal doen en laten, zeggen en niet zeggen voor de liefde. (Hmm... zo klinkt het wel erg als een vrouwenfilm.) Hier en daar een beetje zoetsappig, maar wel erg goed gemaakt. In Amsterdam wordt een groot aantal verhaallijnen uitgezet rond een heleboel verschillende personages.

Het gevaar met ensemblefilms is dat sommige verhaallijnen ondergesneeuwd dreigen te raken. Om dat te voorkomen hebben de makers van 'Alles is liefde' dan ook een groot aantal bekende Nederlanders ingezet. Dat heeft alleen als nadeel dat dit nogal afleidt van het verhaal. De verschillende personages krijgen allemaal maar een handjevol scènes en hebben dus niet al te veel tijd om zichzelf te bewijzen. Dat leidde er dan ook toe dat ik meer onder de indruk was van Anneke Blok, Jeroen Spitzenberger, Daan Schuurmans en Carice van Houten dan van Wendy van Dijk, Thomas Acda en Paul de Leeuw, die eigenlijk gewoon zichzelf spelen. Maar dat mag de pret niet drukken, 'Alles is liefde' is gewoon een heerlijke ensemblefilm!

Nog een paar korte puntjes:
* Waarom klinkt de Nederlandse nasynchronisatie altijd zo knullig? Buitenlandse films werken ook met ADR ('additional dialogue recording'), maar dat klinkt wél goed.
* Valerio Zeno heeft geen greintje acteertalent. Hou die jongen voortaan alsjeblieft bij een filmset vandaan.
* Schitterende fotografie van Amsterdam. De makers hebben de stad werkelijk op een ontzettend mooie manier in beeld gebracht.
* Openlijk roken in de film. Blij dat dat hier nog kan, daar hoef je in Amerikaanse films niet mee aan te komen.

Nieuwe trailers:
* See You in Vegas (release 15 november). Sympathiek ogende documentaire over de illusionist Hans Klok die het probeert te maken in Amerika.
* The Nanny Diaries (release 10 januari. Hallo? 10 januari?!). Scarlett Johansson als kindermeisje. De trailer komt over als een ontzettende 'chick flick'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!