zaterdag 30 juni 2007

Griekenland: Tidbits

Wat (kleine) observaties aangaande onze vakantie.

* Op de heenreis zat er naast KN en mijzelf slechts één jong stel in het vliegtuig. Verder alleen grijze koppies.
* In Griekse strandtenten is geen Mythos, Grieks bier, verkrijgbaar. Heineken en Amstel hebben ze wel.
* Ik heb een dolfijn gezien, vanuit de eetzaal van het hotel nog wel.
* Bestellen in Griekse restaurants: als man moet je als eerste wat bestellen. Als je de vrouw (beleefd) als eerste laat bestellen, denken de Griekse obers dat je zelf niets hoeft.

* Bewegwijzering. Niet de sterkste kant van de Grieken: na een bord moet je meteen, direct, ogenblikkelijk afslaan. Als je borden tenminste kan ontdekken onder de graffiti of begroeiing.
* Er waren opvallend veel Fransen in ons hotel. Alle obers spraken overigens vloeiend Frans.
* De vluchtstrook is gewoon een extra rijstrook. Inhalen betekent dat het langzamere verkeer gewoon eventjes opzij gaat. En op de snelweg kun je tegenliggers verwachten.
* KN en ik werden voortdurend in het Grieks aangesproken. We zien er blijkbaar mediterraan uit, of we troffen weinig toeristisch ingestelde mensen. Hoewel, op de luchthaven van Athene...

* Ons hotel werd af en toe gebruikt voor bruiloften en partijen. Zo had een groep Amerikanen er een religieuze bijeenkomst. Die werden overigens opgevolgd door een horde Françaises.
* De Griekse wegen zijn bezaaid met altaartjes voor verkeersslachtoffers. Iedere honderd meter lijkt er wel eentje te staan.
* Aangehouden door de politie bij een standaard controle. Niet zoals bij ons, waarbij je rijbewijs in de computer wordt nagezocht, maar gewoon met pen en papier.
* Olympia is best ver rijden, maar bijzonder de moeite waard. Bezoek ook vooral het museum.

* Alle koopjeswinkels worden gerund door Chinezen. Een Chinees die met een Grieks accent Engels probeert te praten is overigens erg moeilijk te verstaan.
* Sommige ruïnes zijn meer dan drieduizend jaar oud. Wat zou er van onze beschaving overblijven?
* Op de terugreis zagen we vanaf de snelweg een deel van de bosbranden die de omgeving van Athene op dit moment teisteren.
* Nog een korte stop op Kreta gemaakt op de terugvlucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!