maandag 22 april 2024

Voetbal, school, ongewoon

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was een drukke voetbalweek voor Puckie, nog drukker dan anders. Naast de gebruikelijke training en de wedstrijd was het op woensdag namelijk tijd voor het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi, traditiegetrouw gecoacht door ondergetekende. Puckies team deed het best aardig en stond voor aanvang van de laatste wedstrijd gedeeld eerste. De beslissing viel dus in de laatste wedstrijd... en daar bleek de tegenstander een maatje te groot. Jammer, maar wel een leuke, gezellige middag. De gemiste finale op woensdag werd op zaterdag goedgemaakt, met pannenkoeken als beloning in het vooruitzicht. 

Sofietje is goed bezig op school. Ten eerste haalt ze hogere cijfers op school - via Magister is alles voor de ouders een stuk beter te volgen dan vroeger - maar nog belangrijker is dat ze het leren voor haar toetsen beter weet te plannen. Dat heeft als gevolg dat ze zich minder druk maakt om haar toetsen, waardoor ze gewoon beter in haar vel zit. Win-win.

Zondag was een ongewone dag. We waren uitgenodigd bij de verjaardag van een tante van Mrs Attorama. Zoals gebruikelijk bestonden de gasten uit een mix van vrienden en familie. Vrijwel dezelfde samenstelling als een jaar geleden, maar toch knaagde er iets. Het ging namelijk toch ook vooral over de mensen die ons afgelopen jaar ontvallen zijn en die er dus helaas niet waren.

A toast... to absent friends, in memory still bright.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!