maandag 29 april 2024

Examenstunt, sterk stampen en challenges

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was de week van de examenstunt. Niet die van Puckie of Sofietje zelf uiteraard, maar wel op de school van Sofietje. Om te zeggen dat die wat uit de hand liep, is een understatement: de politie kwam eraan te pas en er belandden zelfs filmpjes op Dumpert. Kortom, een gedenkwaardige examenstunt - maar niet op de manier die de school gehoopt had.

Puckie toonde afgelopen week zijn intellectuele spierballen. Hij kwam er 's morgens achter dat hij die dag een natuurtoets op school had, nam bij het ontbijt nog even gauw het stenciltje met onderwerpen door... en kwam 's middags thuis met een 8,8 als resultaat. Sterk staaltje stampen van Puckie.

Het was ook de week van de challenge in huize Attorama: een week lang geen wijn voor papa, geen chocola voor mama en geen frisdrank voor Puckie en Sofietje. Een hele opgave, die voor de een wat makkelijker vol was te houden dan voor de ander. Zo bleef Puckie, ook tijdens het spelen met vriendjes en bij de Koningsspelen, heel streng voor zichzelf en dronk alleen maar water. Zondagavond om 18:00 uur was het dan tijd voor de 'aflossing'. De beloning, een grote bijdrage aan de familiespaarpot, is binnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!