maandag 4 maart 2024

Beurs en sporten

De avonturen van Puckie en Sofietje

Puckie stond vorige week op de beurs. Op IPON 2024 om precies te zijn, de jaarlijkse vakbeurs voor onderwijs en ICT. Dezelfde beurs waar Sofietje een paar jaar geleden ook is geweest. In de Jaarbeurs, dus dat betekende met de hele plusklas eerst met de metro en daarna met de trein naar Utrecht. Veel leuke, nieuwe snufjes om uit te proberen - en veel lekkers om te snoepen in de trein en in de metro. Met een beetje geluk mag Puckie volgend jaar weer, met de plusklas van Groep 7.

De voetbalwedstrijd van zaterdag, tot ieders ongenoegen een halfuur vervroegd, was voorlopig de laatste op een ander, tijdelijk veld. De vernieuwing van de kunstgrasvelden is afgerond en vanaf komende week kunnen er weer op gespeeld worden. Een verdubbeling van het aantal beschikbare velden, dus goed nieuws! 's Avonds ging Puckie uit eten met zijn oom, in zijn favoriete (wereld-) restaurant. Hij kwam met buikpijn thuis; in dit geval een goed teken.

Zondag op een verjaardagsfeestje is het plan gesmeed om Sofietje samen met een vriendinnetje kickboksen uit te laten proberen. Het einde van turnen komt eraan - Sofietje blijft nog zolang haar enige overgebleven vriendinnetje daar nog lid is - en zodoende tijd om alvast uit te kijken naar iets nieuws. De aanwezigheid van een vriendinnetje bij een nieuwe sport kan nét dat zetje zijn dat Sofietje nodig heeft om eens een proeflesje te nemen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!