maandag 17 juli 2023

Efteling en klusjes

De avonturen van Puckie en Sofietje

De eerste (volle) vakantieweek voor Puckie, de tweede (bijna volle) week voor Sofietje. Ondanks alle pogingen om die week zo leuk en onbezorgd mogelijk te maken, was het naderende afscheid toch altijd op de achtergrond aanwezig. Sluimerend, onbewust een stempel drukkend en uiteindelijk uitmondend in een bijzonder emotionele middag.

Tussen alle bedrijven door wist Mrs Attorama met korting een paar kaartjes voor De Efteling te bemachtigen. Een leuk uitstapje tussendoor. Vooral Puckie was blij dat we eens met het hele gezin naar De Efteling konden - meestal gaan Mrs Attorama, Puckie en Sofietje met zijn drieën (met een bevriend gezin) terwijl papa aan het werk is - maar deze keer konden Puckie en papa dan eindelijk samen in alle achtbanen. Voor mijzelf was dat een (hernieuwde) kennismaking met attracties waar ik of al heel lang niet meer in geweest was (Villa Volta, Vliegende Hollander) of zelfs helemaal nog nooit had in had gezeten (Raveleijn, Joris en de Draak). 

Het weekend was vooral gevuld met klusjes. De zaterdag ging bijna in zijn geheel op aan 'eventjes' wat kabels doortrekken. Het kostte aardig wat tijd, maar het gevolg is dat we nu in het hele huis én bekabeld internet én een verbeterde wifi-ontvangst hebben. Vooral handig voor Sofietje als die na de zomervakantie met haar (school-)laptop op zolder zit en toch verbinding met school wil maken. De zondag werd vooral besteed aan het afmaken van de laatste klusjes in Sofietjes nieuwe kamer, zodat ze met een gerust en opgeruimd gevoel van start kan dadelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!