maandag 5 december 2022

Week van Sinterklaas

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was natuurlijk de week van... Sinterklaas! Zowel voor school als voor thuis werd er de afgelopen week heel wat geknutseld en gerijmd in huize Attorama. Puckie wist, met een beetje hulp van mama, een surprise van De Kuip te maken voor een klasgenootje en, vrijwel zonder hulp, een bijpassend gedicht te verzinnen. Als tegenprestatie ontving Puckie op school een surprise van Donald Duck, een kluis vermomd als stripboek. Die kluis was zo goed afgesloten dat Puckie hem thuis pas open kreeg - maar daar stond dan wel een hele berg pepernoten als beloning tegenover.

Sofietje maakte afgelopen week de MP3-speler af die ze voor haar klasgenootje aan het maken was. Heel toevallig had datzelfde klasgenootje voor Sofietje ook een surprise gemaakt, een sushibox die met erg veel oog voor detail - inclusief sojasaus én kassabon - in elkaar gezet was. Sofietje ging het dichten iets minder makkelijk af dan Puckie, maar ook zij wist vrijwel zonder hulp iets op papier te zetten.

Het heerlijk avondje met de familie was dit jaar een dagje vroeger - op die manier spreiden we de drukte een beetje voor die oude bisschop - dus dat betekende een dagje *minder* om cadeautjes te kopen en gedichten te schrijven. (Geen surprises aan het thuisfront.) Puckie raakte licht in paniek toen op zaterdagochtend zijn te geven cadeau ineens zoek was, maar gelukkig was die crisis snel bezworen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!