maandag 12 december 2022

Kerstboom, film kijken en turnjuf helpen

De avonturen van Puckie en Sofietje

Nadat de Sint het land verlaten had, was het vorige week natuurlijk tijd voor... de kerstboom! Op zondagochtend samen met Puckie een kerstboom uitgezocht, die na een paar dagen in huis uiteraard met het hele gezin werd opgetuigd. De boom viel eigenlijk wat groter uit dan de bedoeling was, wat voor Sofietje en Mrs Attorama als kans werd aangegrepen om een nieuwe voorraad kerstballen en andere versiersels in huis te halen.

Puckie had nog een extra verjaardagsfeestje op zaterdagmiddag. Met een van de buurjongetjes - die iets te jong en iets te klein was om mee te gaan klimmen - een middagje naar de film met aansluitend een bezoek aan een restaurant met de grote, gele M. De film, League of Super-Pets, viel gelukkig bij allebei in de smaak en was (Nederlands nagesynchroniseerd) ook voor beide prima te volgen.

Sofietje verrichtte zondag een goede daad door haar turnjuf uit de de brand te helpen. Zij deed die dag examen om aan een hogere turngroep les te mogen geven en daar had ze nog een paar leerlingen voor nodig. Sofietje was uiteraard niet te beroerd om haar even te helpen. Aan papa of mama slechts het verzoek om haar even te brengen. Met de auto. Naar Zoetermeer. Waar ze om kwart voor elf moest zijn. Dus toen was ook ineens de zondagochtend helemaal gevuld...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!