zaterdag 15 oktober 2022

Mediaweek

Mediaweek
* Thor: Love and Thunder. Wat onevenwichtige vierde Thor-film, waarin de mix van actie, drama en komedie niet helemaal goed gelukt is. Christian Bale steelt de show als lekker enge slechterik en had eigenlijk een betere film verdiend. 
* Spider-Man: No Way Home. Tom Holland voor de derde keer als Spider-Man, in een film waarin diezelfde mix wél op orde is - en waarin zelfs alle filmkijkers van de afgelopen twintig (!) jaar op passende wijze worden beloond. 
* 2Doc - Overgave. Regisseur Marijn Frank verloor haar hartsvriendin en probeert met behulp van hardlopen de draad van haar leven weer op te pakken.
* 2Doc - You'll never walk alone. Een team van 22 mariniers probeert het wereldrecord speedmars op marathonafstand te verbreken om geld op te halen voor hun zieke kameraad.

Leeslijst
* Crossroads of Twilight, Deel 10 van de reeks uitgelezen. De plot lijkt inderdaad wat te stagneren: weinig vooruitgang in het beleg van Tar Valon, de zoektocht naar Faile of de verwikkelingen rond Mat en Tuon...
* Knife of Dreams... Dus meteen maar verder met deel 11. De proloog (van 95 pagina's!) zit er alvast op en lijkt in ieder geval wat meer actie te beloven.
* Energie in staatshanden? Ondanks alle ontwikkelingen van de laatste tijd lijkt dat idee toch nog op weinig bijval te kunnen rekenen.
* De gewone man: hoe dit begrip in de loop der jaren (of liever: decennia) veranderd is en door verschillende groepen geclaimd is.
* Oorlog in Oekraïne (1): de haast onmogelijke keuze waar Russische mannen zich mee geconfronteerd zien.
* Oorlog in Oekraïne (2): vluchtelingen uit Oekraïne die zelf niet Oekraïens zijn, zoals uitwisselingsstudenten, kunnen eigenlijk nergens terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!