dinsdag 5 juli 2022

Verjaardaghits: 2022

Vandaag: wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2022? De laatste, reguliere editie. Komende week volgt nog een totaaloverzicht.

Verjaardaghit: Meau - Dat heb jij gedaan
Voorafgegaan door: Ed Sheeran & Elton John - Merry Christmas
Opgevolgd door: Tiësto & Ava Max - The Motto


Het zit dus zo
Meau Hewitt, artiestennaam Meau, werd in 2000 geboren in Blaricum, groeide op in Weesp en zong tussen 2008 en 2011 bij Kinderen voor Kinderen. Ook zong ze in het achtergrondkoor bij onder andere 'The Passion', 'All You Need Is Love' en 'The Voice of Holland'. Na de middelbare school deed Meau een vooropleiding aan het conservatorium en in 2021 studeerde ze af aan de Herman Brood Academie.

Weetjes
* 'Dat heb jij gedaan' werd geschreven tijdens de tweede corona-lockdown. In de eerste versie van het nummer zag Meau zelf niet zoveel.
* Mede geïnspireerd door 'Happier than Ever' van Billie Eilish maakte Meau een nieuwe versie, die in september 2021 werd uitgebracht en die prompt op nummer 1 belandde.
* In de week van 19 november werd 'Dat heb jij gedaan' uitgeroepen tot Alarmschijf (bij Radio 538), Megahit (NPO 3FM) én TopSong (NPO Radio 2). 

En verder...
Na 'Dat heb jij gedaan' heeft Meau voor haar nieuwe singles onder meer samengewerkt met Paul de Munnik ('Stap maar in bij mij') Racoon ('Dans m'n ogen dicht'), bij wie ze in juni 2021 in het voorprogramma haar eerste publieke optreden had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!