zaterdag 9 juli 2022

Mediaweek

Mediaweek
* Stranger Things, seizoen 4. De tweede helft van seizoen 4 levert de gewenste ontknoping met slechterik Vecna. De aankondiging van een vijfde seizoen heeft natuurlijk al iets van de spanning weggenomen, maar desondanks is de finale zeer onderhoudend, zeer goed opgebouwd en met hier en daar toch nog een onverwachte wending. Op naar seizoen vijf!
* The Boys, seizoen 3. In deze tijd waarin je overladen wordt met comics-verfilmingen, is 'The Boys' een aangename, afwijkende verrassing waarin niet geschroomd wordt om de nare kanten van het genre te tonen. Homelander was al niet zo'n stabiel personage, maar dit seizoen gooit er nog een schepje bovenop. Op naar seizoen vier!
The Umbrella Academy. Een begin gemaakt met de eerste twee afleveringen van seizoen 3, die vooralsnog vooral bestaat uit de rivaliteit tussen de titelhelden en de Sparrow Academy. 

Leeslijst
* A Crown of Swords, gevorderd tot en met hoofdstuk 17. Rand probeert de in zijn afwezigheid ontstane rebellie in Cairhien te beteugelen, de zoektocht van Elayne en Nynaeve in Ebou Dar zet zich voort en Egwene groeit in haar nieuwe, leidinggevende rol.
* 'Het einde van de geschiedenis' was nog maar het begin, aldus Francis Fukuyama, die zowel ter linker- als ter rechterzijde bedreigingen ziet voor de moderne maatschappij.
* Iedereen is voor natuurbehoud, maar wat houd dat precies in? Natuurbeleving is behoorlijk subjectief, zo blijkt.
* Boom zoekt grond. Plannen genoeg voor het realiseren van meer bossen in Nederland, maar waar?
* Stroomnet zit vol. Hoe (duurzaamheids-)plannen van bedrijven en particulieren vastlopen omdat het stroomnet te weinig capaciteit heeft.
* Leescrisis en ongelijkheid. Het tweede deel in de serie, waarbij wordt aangetoond dat (te) weinig lezen de sociale ongelijkheid in het land nog meer beïnvloedt dan gedacht.

Playlist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!