woensdag 29 juni 2022

Verjaardaghits: 2021

Vandaag: wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2021?

Verjaardaghit: Tiësto - The Business
Voorafgegaan door: Master KG & Nomcebo - Jerusalema
Opgevolgd door: Jaap Reesema & Pommelien Thijs - Nu wij niet meer praten


Het zit dus zo
Tiësto, de artiestennaam van Tijs Verwest, groeide op in Breda. Radio Veronica had een grote invloed op hem, vooral de Soul Show van Ferry Maat en de mixen van Ben Liebrand. Na onder andere het draaien op studentenfeesten, tijdens drive-inshows en in discotheken volgde in 1997 de grote doorbraak met de oprichting van het platenlabel Black Hole Recordings. En hoe: in 2011 werd hij door het magazine Mix uitgeroepen tot beste DJ ooit, na een opiniepeiling onder dance-fans.

Weetjes
* De vocalen zijn van James 'Yami' Bell. Die staat wel vermeld bij de credits als medeschrijver, maar wordt nergens officieel genoemd als zanger van het nummer.
* Genomineerd voor een Grammy voor beste dance/electronic recording. Die Grammy ging uiteindelijk naar 'Alive' van het Australische Rüfüs Du Sol.

En verder...
In december 2020, twee maanden na de release van het nummer, werd een remix uitgebracht door de Britse DJ/producent 220 kid. Die ging in première op Tiësto's eigen YouTube-kanaal. In januari 2021 volgde nog een remix van Tiësto zelf, 'The Business, Part II' getiteld, een samenwerking met Ty Dolla Sign.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!