dinsdag 21 juni 2022

Verjaardaghits: 2020

Vandaag: wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2020?

Verjaardaghit: Tones and I - Dance Monkey
Voorafgegaan door: Snelle - Reünie
Opgevolgd door: The Weeknd - Blinding Lights


Het zit dus zo
Tones and I, de artiestennaam van de Australische zangeres Toni Watson, groeide op in Mount Martha, een voorstad van Melbourne. Op een familiedag, toen ze met haar neefjes en nichtjes voor de lol wat liedjes aan het zingen was, merkte een tante op dat de destijds 7-jarige Toni best aardig kon zingen en vanaf dat moment wilde ze van muziek haar beroep maken. Ze maakte muziek op straat, als lid van een duo, terwijl ze in een kledingwinkel werkte. Toen ze daar ontslagen werd, kocht ze van haar ontslagpremie een synthesizer en ging ze solo verder.

Weetjes
* 'Dance Monkey' is gebaseerd op Tones' ervaringen als straatmuzikant, met name over de 'kunstjes' die je als straatmuzikant moet uithalen om de aandacht van je publiek vast te houden.
* Met 'Dance Monkey' vestigde Tones and I een nieuw record in de Top 40: nooit eerder stond een vrouwelijke artiest zo lang op nummer 1. N.B. Dat record was daarvoor in handen van Davina Michelle.
* Onbekend is hoe oud Watson precies is. Sommige bronnen zeggen dat ze in 1993 is geboren, andere in 2000.

En verder...
Tot dusver wordt Tones and I vooral gezien als eendagsvlieg in de muziek. Dat gezegd: deze nummer 1 is pas van twee jaar geleden, dus wie weet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!