dinsdag 3 mei 2022

Verjaardaghits: 2013

O ja, deze reeks hadden we ook nog. We hebben inmiddels weer wat ruimte voor nieuwe edities. Vandaag: wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2013?

Verjaardaghit: Will.I.Am & Britney Spears - Scream and Shout
Voorafgegaan door: Passenger - Let Her Go
Opgevolgd door: Pink & Nate Ruess - Just Give Me a Reason


Het zit dus zo
Na een druk 2011 wilde Britney Spears het in 2012 eigenlijk wat rustiger aan doen, maar in augustus was ze toch weer in de studio te vinden om samen met Will.I.Am muziek op te nemen. Oorspronkelijk zou 'Scream & Shout' op het album #willpower in oktober van dat jaar verschijnen, maar wegens het schrijven van nieuw materiaal werd die release steeds uitgesteld. De single lekte uit op 17 november en werd tien dagen later officieel uitgebracht.

Weetjes
* Geproduceerd door het Vlaamse duo Lazy Jay, de gebroeders Jef en Toon Martens.
* In maar liefst 30 landen in de top 5, waarvan 24 keer op nummer 1.
* De tekst 'Britney, bitch' is een sample uit Spears' eigen single 'Gimme More' uit 2007.
* Ondanks het grote, internationale succes van deze single hebben Will.I.Am en Britney Spears dit nummer nog nooit samen live uitgevoerd tijdens een concert of een optreden.

En verder...
Oorspronkelijk bedoeld voor de Engelse zangeres Tulisa, die meeschreef aan de oorspronkelijke versie van het nummer en die ook nog te horen is in deze versie. Nadat Lazy Jay en Will.I.Am het nummer herschreven en opnamen met Britney Spears, was Tulisa niet meer te vinden bij de credits en had ze geen recht meer op royalty's. Hier spande de zangers in 2012 een rechtszaak over aan, die ze in 2018 wist te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!