maandag 30 mei 2022

Fietsen, paspoort en Moezel

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was natuurlijk de week van de minivakantie naar Duitsland, maar voor die tijd moesten Puckie en Sofietje uiteraard wel nog gewoon drie dagen naar school. Voor Sofietje was het ook de week van het (praktijk-) fietsexamen op school, waar ze gelukkig samen met de rest van haar klas in één keer voor slaagde. Nu maar hopen dat ze goed om zich heen kijken, hand uitsteken om richting aan te geven en netjes de voorrangsregels volgen ook echt blijft doen...

Ook was het de week waarin we een nieuw paspoort voor Sofietje gingen aanvragen op het gemeentehuis. (Dat zou ergens in de zomervakantie verlopen en om de wachtrijen voor te zijn...) Dat had meer voeten in aarde dan gedacht: de meegenomen pasfoto's bleken niet goed te zijn en de papieren handtekening van Mrs Attorama week licht af van de handtekening op haar paspoort, dus moest er ter plekke digitaal toestemming worden verleend.

Maar natuurlijk was het bovenal de week van Hemelvaartsdag en de daarbij behorende minivakantie! (Zie ook alle foto's van woensdag tot en met zondag.) Naar Cochem aan de Moezel - vroeger bij ons thuis om nog altijd onduidelijke redenen Gochem aan de Doezel genoemd - waar we een paar heerlijke dagen hebben doorgebracht vol slingerachtige riviertjes, oude burchten, historische bezienswaardigheden - en natuurlijk een paar winkelcentra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!