maandag 22 november 2021

Bril, rapport en spierpijn

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was natuurlijk de week van... de bril! Een nieuwe look voor Sofietje, die eindelijk weer scherp kon zien en daarom ook niet langer helemaal vooraan in de klas moest zitten. Er ging letterlijk een wereld voor haar open en daar was ze ontzettend blij mee. Dat betekende dan ook dat schoolfoto's die we vorige week hebben ontvangen, de laatste waren zonder bril.

Het was ook de week van de rapporten. Voor Puckie zelfs dubbel: naast zijn gewone rapport kreeg hij er ook een van de plusklas. Beide rapporten zagen er goed uit; goede inzet en goede cijfers. (Verbeterpunt: leren omgaan met tegenslag.) Bij Sofietje stond er voor het eerst een schooladvies bij. Bij bijna alles scoorde ze havo/vwo, dus daar waren we ontzettend trots op. Alleen het automatiseren - wat wij vroeger hoofdrekenen noemden - kan nog ietsje beter.

Voor Puckie was het helaas ook de week van de spierpijn. Na het bezoek aan de Efteling zondag klaagde hij maandag ontzettend over spierpijn. De voetbaltraining op maandag hebben we dan maar even overgeslagen. Woensdag ging het al wat beter, al kon hij toen niet de hele training mee doen. Zaterdag, bij de wedstrijd, was hij gelukkig helemaal hersteld.

Ten slotte was het helaas ook de week van de nieuwe, strengere coronamaatregelen. Dat betekende: helaas niet langer aanwezig mogen zijn bij de training, wedstrijden of zwemles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!