maandag 23 november 2020

Tanden, lootjes, feestjes en rapporten

De avonturen van Puckie en Sofietje

De week begon met: een bezoek aan de tandarts! Toevallig net een paar dagen nadat Puckie en Sofietje allebei een melktand eruit hadden. Alles in orde, geen klachten - ikzelf en Mrs Attorama overigens ook niet, leuk dat u het vraagt - en over een halfjaar terugkomen. Wel waarschuwde de tandarts dat er een redelijke kans is dat Puckie en Sofietje allebei een beugel moeten als ze wat ouder zijn.

Het was ook de week van het lootjes trekken in Groep 6, tot groot enthousiasme van Sofietje. Een extra gelegenheid om te knutselen? Die kans greep Sofietje natuurlijk met beide handen aan! Dus in het weekend was de hele surprise al bedacht en vrijwel helemaal in elkaar gezet. Voor het gedicht wordt waarschijnlijk de hulp van papa ingeroepen...

Verder hield Puckie zich vooral druk bezig met zijn kinderfeestje, waarvoor hij tot op het laatste moment (lees: een week van tevoren) nog wat extra uitnodigingen wilde uitdelen, en met de spannende ontwikkelingen in het Sinterklaasjournaal. 'Wie zit er toch in die zak?' was een vraag die regelmatig voorbij kwam afgelopen week.

We zouden het haast vergeten, maar: afgelopen week was ook de week dat Puckie en Sofietje hun rapport kregen. Bij allebei: goede cijfers om heel trots op te zijn! Bij Sofietje slechts één aandachtspuntje, het rekenen op tempo, en bij Puckie vooral de aanbeveling om op sociaal gebied zijn vleugels wat meer uit te slaan en niet steeds hetzelfde clubje vriendjes op te zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!