maandag 27 juli 2020

Klussen, zwemmen en verdriet

De avonturen van Puckie en Sofietje

De eerste vakantieweek begon met een verbouwing. Sofietjes nieuwe bed - haar oude bed is inmiddels ons logeerbed - had wat meer voeten in aarde dan we verwacht hadden. Een hoogslaper met kledingkast en ingebouwd bureau; dat hadden we kunnen zien aankomen natuurlijk. Dus na het klussen van zondag, inclusief bezoek aan de Ikea, volgden de rest van de week nog aardig wat kleine klusjes.

Halverwege de week kregen we ineens heel verdrietig nieuws. Sirenes, ambulances in de straat - met helaas een slechte afloop. De zo sprankelend begonnen zomervakantie kreeg ineens een zwart randje. Een groot gemis voor de dagelijkse gezelligheid in de straat. Het plotselinge karakter ervan maakte een paar gesprekken met Puckie en Sofietje noodzakelijk, over hoe onverwacht het noodlot ineens kan toeslaan, hoe de dood nu eenmaal bij het leven hoort en dat ze weten dat ze 112 moeten bellen en om hulp moeten vragen als ze zelf zoiets meemaken.

De week werd gelukkig met goed nieuws afgesloten: op zaterdagochtend moest Puckie afzwemmen voor zijn A-diploma en... hij heeft het gehaald! Champagne! Vanwege de coronamaatregelen wat anders dan anders. zoals minder kinderen die tegelijk mochten afzwemmen en minder ouders/begeleiders die op de tribune mochten zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!