maandag 15 juni 2020

School, uitstapjes en... een bril?

De avonturen van Puckie en Sofietje

Iedereen weer naar school! Afgelopen week mochten Puckie en Sofietje dan eindelijk weer gewoon, een volledige schoolweek met volledige dagen, naar school. Niet meer met de halve klas en/of met een deel thuisonderwijs. In Sofietjes klas begon dat met een paar toetsen en... controleren of iedereen de laatste weken wel even trouw alle opdrachten thuis had gemaakt.

Voor Puckie stonden de laatste dagen van de week vooral in het teken van uitstapjes. Vrijdagmiddag ging hij met een vriendje naar de surfplas en zaterdagmiddag met zijn oom uit eten (en veel buiten spelen) bij zijn favoriete restaurant. Sofietje was intussen vooral buiten te vinden: buiten spelen met vriendinnetjes, buiten bootcampen... maar zondag niet buiten turnen omdat er toen net een flinke regenbui overtrok.

Zondag ging Puckie met papa mee naar de opticien. Gewoon voor de gein wilde hij ook zijn oogjes laten controleren... en daar bleek uit dat hij waarschijnlijk, net als zijn vader, bijziend wordt. Dat wordt de komende tijd vooral de schermtijd monitoren, veel oefenen met in de verte kijken en hopen dat de schade beperkt blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!