dinsdag 31 maart 2020

Derde week - Op de helft?

Corona, dag 10 tot en met... 16? 17? Alle dagen beginnen op elkaar te lijken... Inmiddels zitten we in de derde week van de coronaconsternatie. Thuiswerken gaat bij Puckie en Sofietje beter dan gedacht, eerlijk gezegd. Sofietje begint 's morgens vol enthousiasme aan haar opdrachtjes. Het liefst rondt ze die zo snel mogelijk af, want des te eerder kan ze met haar vriendinnetjes gaan buitenspelen. Het gevaar van afraffelen ligt daarbij een beetje op de loer; een controletaak voor papa en mama dus. Puckie gaat in sneltreinvaart door zijn rekenopdrachten heen - alleen de schrijfopdrachten kunnen hem nog niet zo boeien.

Af en toe een frisse neus halen lukt Puckie en Sofietje dus haast automatisch, maar papa en mama moeten daar nog wel wat moeite voor doen. Gelukkig zijn er nodige wandel- en hardlooprondjes om de beweging op peil te houden - en de coronakilo's te beperken. De weekenden voelen wel wat vreemd aan en zijn, logischerwijs, wat minder een breuk met het doordeweekse ritme dan gebruikelijk. Maar zoveel mogelijk de gebruikelijke weekenddingen doen, zoals cakejes bakken, helpt daarbij natuurlijk.

De aankondiging vanavond dat de maatregelen tot 28 april verlengd worden kwam niet geheel onverwacht, maar zijn we nu echt pas op de helft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!