dinsdag 17 maart 2020

Corona, dag 2

Dag 2 van de landelijke corona-lockdown. Die begon met het ophalen van een thuiswerkpakket voor Puckie en voor Sofietje. De komende week moeten ze iedere dag wat oefeningen doen om de lesstof een beetje op peil te houden. Voor Puckie 3x 20 minuten, voor Sofietje 3x 30 minuten per dag. Alles ondersteund via diverse apps en websites van school - waar de hele dag door meldingen van binnenkwamen.

Terwijl Puckie en Sofietje een groot deel van de dag bij opa en oma zaten - tenminste nog iets dat vasthoudt aan het gebruikelijke schema - probeerde ik door middel van thuiswerken nog iets van mijn gewoonlijke productie te behalen. Het laptopscherm is wel wat kleiner dan dat van mijn werkcomputer, maar desondanks ging het aardig. Het bellen met collega's via Microsoft Teams leidde tot de verwachte hilariteit.

Tussendoor geprobeerd wat boodschappen te doen - dan kom ik tenminste het huis nog een beetje uit - maar net het enige dat echt op was in huize Attorama, een pak melk, bleek niet meer voorradig te zijn. Voor het eerst sinds jaren dus maar weer eens magere melk gekocht. Er ontstond nog een klein opstootje toen een vakkenvuller volgens een klant iets te dichtbij kwam ("Anderhalve meter afstand!"), maar gelukkig werd dit al snel gesust door de echtgenote van de klant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!