maandag 23 december 2019

Kerstdiner en weekenddienst

De avonturen van Puckie en Sofietje

De laatste schoolweek van het jaar stond natuurlijk vooral in het teken van het kerstdiner. Of, zoals het bij Sofietje (vanaf Groep 5) heette: het kerstgala. Dus de hele schoolweek ging het eigenlijk vooral over het uitkijken naar de donderdagavond, inclusief lekkere hapjes en mooie kleding. Als tegenhanger mocht iedereen op vrijdag, waarop afgezien van het verzamelen van alle knutseltjes van dit jaar niet bijster veel gedaan werd, in foute kersttrui op school verschijnen.

Afgelopen week kregen we ook de terugkoppeling van een onderzoek van Sofietje. Ze blijkt verbaal en taalkundig op het niveau van een meisje van 11 te zitten. Probleem daarbij is... dat ze pas 8 is. Het gevolg is dat ze door iedereen dus ook wat hoger wordt ingeschat dan eigenlijk fijn voor haar is. De oplossing: ons meisje van 8 gewoon behandelen als een meisje van 8.

Verder was het ook een drukke week voor Mrs Attorama, die na het intensief studeren van de afgelopen weken op vrijdagmorgen examen moest doen - om vervolgens een paar uur later te vertrekken voor haar tweede weekenddienst van dit jaar en pas in de loop van zondag terug te komen. Puckie, Sofietje en papa waren dus het weekend op elkaar aangewezen. Dat resulteerde opvallend genoeg vooral in wat nieuwe culinaire probeersels: op zaterdag maakten Puckie en Sofietje kennis met kaasfondue, voorgesteld door Puckie, en op zondag kwam Sofietje met het idee om zelf kaneelbrood te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!