donderdag 15 augustus 2019

Vakantie-leeslijst

Het was een goede vakantie voor de leeslijst!

Nicole Krauss - Donker woud
Fascinerende roman van Nicole Krauss waarin twee verhaallijnen die zich in Israƫl afspelen met elkaar verweven worden: die van de vermogende New Yorker Jules Epstein (de naam is achteraf gezien wat ongelukkig gekozen) en de schrijfster Nicole (enige autobiografische overeenkomsten zijn aanwezig). De verhaallijn rond Epstein kon mij persoonlijk wat meer boeien, terwijl critici alom juist de ideeƫnrijke verhaallijn rond Nicole aanbevelen.

Nina Polak - Gebrek is een groot woord
Nynke 'Skip' Nauta keert na een paar jaar op zee terug naar Nederland, of liever: naar Amsterdam. Terwijl Skip probeert om weer te aarden in de stad waar ze gewoond heeft en bij het gezin waar ze verbleef, wordt door middel van flashbacks duidelijk wat zich heeft afgespeeld voor haar vertrek. Ook wordt de vraag opgeworpen of iemand die zichzelf tot banneling gemaakt heeft wel zo gemakkelijk kan terugkeren.

Peter Buwalda - Otmars zonen
Het heeft even geduurd, ruim acht jaar, maar dan eindelijk was 'Otmars zonen' er, de nieuwe roman van Peter Buwalda. Het resultaat mag er zijn: wat een geweldige verhaallijnen, wat een fascinerende personages, wat een een heerlijke stijl - maar wat een ongelooflijke cliffhanger. Nu maar hopen dat het vervolg niet al te lang op zich laat wachten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!