dinsdag 2 januari 2018

Star Wars: The Last Jedi

Vanavond een bezoek gebracht aan grondig verbouwde Pathé De Kuip, waar we een heuse Dolby Cinema zaal naar 'Star Wars: The Last Jedi' gezien hebben. Episode 8 inmiddels, het tweede deel van de sequel-trilogie en het vervolg op 'The Force Awakens' van twee jaar geleden. Onder regie van Rian Johnson, die naar verluidt zo goed in de smaak is gevallen bij Disney dat hem een nieuwe (post-sequel?) trilogie is aangeboden.

Waar 'The Force Awakens' duidelijk leentjebuur speelde bij 'A New Hope', lijkt 'The Last Jedi' duidelijk de moderne versie van 'The Empire Strikes Back'. De film begint met de rebellen die zich in een behoorlijk benarde positie bevinden... en eigenlijk is daarmee de toon voor de hele film gezet. De vraag is hoe dat in hemelsnaam goed moet komen in het laatste deel van de trilogie...

Het valt Johnson te prijzen hoe hij in 'The Last Jedi' met verwachtingen speelt. Opgebouwde plotlijnen uit de voorgaande episode worden achteloos, soms letterlijk schouderophalend, opzij gegooid of op een andere, onverwachte manier afgewikkeld. "This is not going to go the way you think", aldus Luke Skywalker.

Trailers
* The Commuter (11 januari). Forens Liams Neeson krijgt tijdens zijn dagelijkse treinreis een ongewoon verzoek van medereiziger Vera Farmiga.
* Maze Runner: The Death Cure (release op 25 januari). Het derde en laatste deel uit de reeks, naar de boeken van James Dashner.
* Black Panther (release op 14 februari). Chadwick Boseman in zijn soloavontuur als de Marvel-held, een van de weinige zwarte striphelden. En natuurlijk een voorbode van…
* Avengers: Infinity War (release op 25 april). Veel, heel veel superhelden in de 19e (!) Marvel-film, waar alle voorgaande delen in meer of mindere mate naartoe hebben opgebouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!