vrijdag 26 mei 2017

Dead Men Tell No Tales

Vanavond een bezoek gebracht aan 'Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales'. Hoewel, die bijtitel is blijkbaar te moeilijk bevonden voor Nederlanders, vandaar dat wij het hier met 'Salazar's Revenge' moeten doen. Hoe dan ook, het vijfde deel uit de reeks, met Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow. Vanaf een van de eerste scènes, met een hilarische bankoverval, worden al snel twee dingen duidelijk: neem deze film vooral niet al te serieus en... Depps kunstje is wel zo'n beetje uitgewerkt.

'Dead Men Tell No Tales' is een vermakelijke film, zij het wel met inmiddels aardig wat voorspelbare elementen. Maar goed, na veertien jaar en vijf films mag de Pirates-formule inmiddels bekend worden verondersteld. Er is een mystiek object waar verschillende partijen op jagen, om verschillende redenen, en Jack Sparrow loopt hier dwars doorheen, licht aangeschoten en schijnbaar zonder enig plan.

Evenwel is de introductie van Henry Turner een knap staaltje verteltechniek. Met slechts twee korte scènes aan het begin en aan het einde van de film wordt aansluiting gezocht bij de originele trilogie, vooral voor de oude fans, en tegelijkertijd worden nieuwe fans bijgepraat zonder al te veel uitweidingen. 

Trailers:
* Wonder Woman (release op 15 juni). Gal Gadot als de superheldin in de langverwachte stripverfilming die de DC-filmreeks uit het slop moet trekken. Ook met Chris Pine.
* Despicable  Me 3 (release op 28 juni). Met Steve Carell in een dubbelrol als held en slechterik, maar natuurlijk vooral met de Minions. Veel Minions. Heel veel minions.
* Spider-Man: Homecoming (release op 6 juli). De bejubelde terugkeer van Spider-Man, met Tom Holland in de titelrol. Ook met Robert Downey Jr. als Tony Stark / Iron Man.
* Thor: Ragnarok (release op 2 november). Chris Hemsworth voor de derde maal als de Marvel-stripheld, in een film die sterk van toon verschilt met zijn twee voorgangers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!