woensdag 28 december 2016

Rogue One

A Star Wars Story

'Rogue One', de eerste film in de zogenaamde 'Star Wars Anthology'-reeks van op zichzelf staande spin-offs. Felicity Jones speelt Jyn Erso, de dochter van de man die de Death Star ontwierp, het ultieme wapen van het Keizerrijk. Jyn sluit zich aan bij de rebellen en probeert de plannen van de Death Star te stelen.

'Rogue One' is in veel opzichten wat de prequels hadden moeten zijn: gebeurtenissen waarvan je weet dat ze moeten hebben plaatsgevonden, maar die toch spannend gebracht worden – én die goed passen binnen het bestaande verhaal. Sterker nog: de uitkomst van deze film werd al gemeld in de openingstekst van de eerste 'Star Wars'-film, in 1977...

'Rogue One' slaagt er bovendien in om van Darth Vader weer een uitstekende, angst inboezemende slechterik te maken. De dreiging die van Vader uitging in de originele trilogie is behoorlijk ondermijnd door de prequels, maar de spaarzame scènes in 'Rogue One' weten dit gelukkig te herstellen.

N.B. Pathé was zo attent om een kort eerbetoon aan de gisteren overleden Carrie Fisher te laten zien.

Trailers
* Assassin's Creed (release op 5 januari). Game-verfilming met Michael Fassbender die in de voetsporen treedt van zijn moordende voorvaderen.
* The Great Wall (release op 2 februari). Wat als de Chinese Muur gebouwd is om iets verschrikkelijks buiten te houden? Met Matt Damon.
* Beauty and the Beast (release op 29 maart). De live-action verfilming van Disney’s animatieklassieker, met Emma Watson als Belle.
* The Mummy (release op 8 juni). Tom Cruise in de reboot van de remake...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!