dinsdag 22 november 2016

Trace Decay

Westworld, aflevering 8

Bernard worstelt nog steeds met de gebeurtenissen uit de vorige aflevering, wat hem volgens Ford uniek maakt. Ford lijkt naarmate het seizoen vordert steeds ijziger en steeds minder sympathiek te worden. Zo laat hij Bernard grondig de sporen van zijn (overspelige) relatie uitwissen, maar daarbij heeft hij buiten de menselijke factor gerekend, de observaties van Stubbs.

Het lot van Elsie lijkt bezegeld, hoewel slechts in een korte, zeer korte flashback te zien is wat er met haar gebeurd is. Is er nog hoop voor dit personage? Zo niet, dan is het wel een erg abrupt afscheid geweest. Maeve gaat verder met het manipuleren van de twee techneuten en heeft hun hulp nodig om hogerop te komen. Ze lijkt voorbestemd om de grote slechterik van de serie te worden, of in ieder geval de revolutionair. Maakt dat Dolores tot de heldin van de serie?

Angela, de Host die aanwezig was bij Williams introductie, voegt zich in deze aflevering bij Teddy en de Man in het Zwart. Spelen de twee verhaallijnen zich dan toch op verschillende momenten af? Of is dit het gevolg van het nieuwe verhaal dat Ford bedacht heeft, waardoor verschillende Hosts elders ingezet moeten worden? Over dat nieuwe verhaal gesproken: Teddy begint zich nu ook voorgaande gebeurtenissen te herinneren. Toevallig, sinds zijn achtergrond ook door Ford is aangepast...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!