dinsdag 29 november 2016

The Well-Tempered Clavier

Westworld, aflevering 9

OK, die grote onthulling rond Bernard uit aflevering 7? Dat was nog maar het topje van de ijsberg, zo bleek uit de aflevering van gisteren. Dat gezegd: vreemd dat Ford dit heeft uitgehaald zonder dat het iemand, in het park of daarbuiten, is opgevallen. De onthulling verduidelijkt wel een aantal zaken uit eerdere afleveringen die ik wat moeilijk vond te rijmen. Het blijkt vooral een kwestie van verschillende tijdlijnen te zijn. (Of liever: op verschillende momenten in het verhaal.)

Na Elsie lijkt nu ook Stubbs het veld te ruimen, hoewel we van beide personages nog steeds niks definitief zeker weten. Stubbs vertoont overigens verdacht veel gelijkenissen met Muldoon uit 'Jurassic Park', dat wil zeggen: de enige die het gevaar van de Hosts juist weet in te schatten – en valt zo te zien in exact dezelfde hinderlaag als Muldoon.

Deze aflevering had verder een aantal duidelijke, nu niet langer te ontkennen aanwijzingen dat de verhaallijn rond William, Logan en Dolores zich aanmerkelijk eerder afspeelt dan de overige verhaallijnen. Het mechanische karakter van de Hosts, de foto uit de pilot die in deze aflevering opduikt; grote vraag blijft of William en de Man in het Zwart dezelfde persoon zijn. Afwachten wat de laatste aflevering van het seizoen volgende week brengt…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!