dinsdag 8 november 2016

The Adversary

Westworld, aflevering 6

De Man in het Zwart en Teddy zetten hun zoektocht naar Wyatt en het doolhof voort. Het doolhof lijkt voor de plaatselijke indianen een speciale betekenis te hebben. Tussen de regels door lezend (of liever: kijkend) zou dit betrekking kunnen hebben op Teddy zelf. De doorgaans zo goedmoedige Teddy toont zich overigens van een geheel andere kant in deze aflevering. Het herschrijven van zijn achtergrond was blijkbaar ingrijpender dan gedacht.

Elsie en Bernard onderzoeken de sabotage verder… en komen uit bij een erg waarschijnlijke dader. Echter, Elsies ontdekking – in scènes waar alle horrorclichés voorbijkomen overigens – wijst er ook op dat er door iemand met de Hosts geknoeid wordt. Arnold - u weet wel, die al dertig jaar dood is – lijkt vreemd genoeg de meest waarschijnlijke kandidaat. Dat knoeien met de Hosts lijkt ook al te gebeuren bij een privéproject van Ford, die de dreiging van 'Arnold' serieus lijkt te gaan moeten nemen.

Maeve voert ondertussen de druk op Felix op om haar de waarheid te vertellen over Westworld. Vreemd genoeg gaat Felix hierin mee – eerlijk: wat voor pressiemiddel heeft Maeve nu eigenlijk helemaal? – en de waarheid is schokkend. Tegen het einde van de aflevering weet Maeve wat eisen op tafel te leggen… maar dan komen Felix en zijn collega erachter dat er al iemand wat aanpassingen heeft doorgevoerd bij Maeve. Maar wie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!