dinsdag 1 november 2016

Contrapasso

Westworld, aflevering 5

Programmeur Elsie lijkt het mysterie van de 'losgeslagen' Host te hebben opgelost. Er blijkt iets onverwacht… normaals achter te zitten. Dat wil zeggen: het 'wat' van het mysterie is nu opgelost. Maar door wie? En waarom?

Dolores blijkt de laatste Host te zijn die medeoprichter Arnold in leven gezien heeft, zo'n 35 jaar geleden. Vandaar dat parkbedenker Ford in deze aflevering extra interesse in Dolores toont, zonder al te veel resultaat. Dat wil zeggen… Dolores lijkt intussen weinig extra aansporing meer nodig te hebben om van haar vaste verhaallijn af te wijken.

De band tussen William en Logan lijkt intussen behoorlijk te verslechteren, hoewel dat Logan wellicht juist de bijzondere ervaring oplevert waar hij naar op zoek is. N.B. De scènes rond William en Logan hebben erg veel bloot – alsof de bedenker zich ineens realiseerden dat ze voor HBO werkten – waarbij aangemerkt moet worden dat mannen en vrouwen eindelijk eens volkomen gelijkwaardig behandeld worden.

Een aantal observaties: zijn El Lazo en Lawrence dezelfde persoon? Zo ja, hoe kan hij dan zo snel van de ene naar de andere locatie zijn gegaan? Of spelen de verhaallijnen rond William en de Man in het Zwart zich misschien niet gelijktijdig af? En is Dolores nu weer lange tijd uit het park gehaald voor een ondervraging zonder dat iemand dat merkte?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!