dinsdag 4 oktober 2016

Westworld

Gisteravond de pilot gezien van 'Westworld', de nieuwe tv-serie van HBO, gebaseerd op de gelijknamige speelfilm van Michael Crichton uit 1973. In het pretpark Westworld kunnen (fors betalende) bezoekers het Wilde Westen naspelen, in een stadje bevolkt door robots. Deze robots worden aangeduid als Hosts (gastheren) terwijl de bezoekers Nieuwkomers worden genoemd.

Na een laatste update, bedoeld om de Hosts menselijker te maken, vertoont een aantal van hen wat vreemde kuren. Heeft parkbedenker Robert Ford, een rol van Anthony Hopkins, een fout gemaakt met de kunstmatige intelligentie van de Hosts? Of is er meer aan de hand? Zie bijvoorbeeld hoe verschillend de Hosts reageren op de vondst van een foto of de reactie op de vlieg in de laatste scène. En wie of wat is Ed Harris’ personage precies?

Een aardige vondst is de introductie van het personage Teddy, gespeeld door James Marsden. De kijker wordt behoorlijk op het verkeerde been gezet en pas helemaal op het einde van Teddy's verhaallijn wordt duidelijk of hij een Host of een Nieuwkomer is. Een thema uit de pilot waarvan ik hoop dat het nader uitgewerkt zal worden in de serie: het stompzinnige geweld dat hier als onschuldig vermaak gepresenteerd wordt. Weliswaar tegen de Hosts en niet tegen mensen, maar toch.

Kortom, een veelbelovende, intrigerende pilot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!