dinsdag 18 oktober 2016

The Stray

Westworld, aflevering 3

Achtergrond lijkt het thema te zijn van de nieuwste aflevering van 'Westworld'. Een persoonlijke tragedie van programmeur Bernard komt aan het licht, Teddy's achtergrond wordt letterlijk herschreven en ook komen we meer te weten over de begindagen van het park. Waart de geest van medeoprichter Arnold nog rond in Westworld? Dat wil zeggen: fysiek, in de Hosts zelf? Deze aflevering hint daarop, maar bedenker Ford wijst dat resoluut van de hand.

Beveiliger Stubbs lijkt de enige te zijn die het mogelijke gevaar van de Hosts goed weet in te schatten. Hij merkt op dat slechts een enkele regel in de code ervoor zorgt dat de Hosts geen mensen aanvallen en dat het afwijkende gedrag aangeeft dat de Hosts niet altijd reageren zoals ze geprogrammeerd zijn. Stubbs' bewapening blijkt op het einde van de aflevering een goede keuze geweest te zijn.

Dolores lijkt intussen steeds meer af te gaan wijken van haar programmatuur. Verschillende regels, zoals dat ze geen geweld mag gebruiken, zijn op het einde van de aflevering gebroken. Ook interessant is dat Dolores in een gesprek met Bernard aangeeft dat ze 'vrij' wil zijn –hoewel ze niet kan aangeven waarom – en dat ze zich voorgaande varianten van gebeurtenissen weet te herinneren én daarop anticipeert.

De laatste paar scènes – die overigens wat gewelddadiger zijn dan gebruikelijk – roepen wat vragen op. Wie of wat zijn de sekteleden? Wat is hier aan de hand? William lijkt intussen een nobele roeping te hebben gevonden, al lijkt medebezoeker Logan daar weinig zin in te hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!