maandag 10 oktober 2016

Kinderboekenweek

De avonturen van Puckie en Sofietje

Puckie heeft het druk. Ontzettend druk. Tenminste, afgaand op zijn populairste uitspraak sinds vorige week: "Daar heb ik helemaal geen tijd voor!" Afgelopen dinsdag was het dierendag, dus mochten alle peuters een dierenknuffel meenemen naar de PSZ. Puckie vond het geweldig; ook omdat hij speelgoedgiraf de hele weg ernaar toe met zijn hoofd uit de rugzak stak. Op donderdagavond was er een ouderavond van de PSZ, gericht op de communicatie met peuters. Erg nuttig, aldus Mrs Attorama. (Ik had oppasdienst.)

Sofietje begon de week met een dagje ziek thuis (zie ook mijn bericht van vorige week). Gelukkig was er dinsdag niks meer aan de hand en kon ze gewoon naar school. Het was Kinderboekenweek vorige week - deze week ook nog - dus iedereen mocht zijn of haar favoriete voorleesboek mee naar school nemen. Sinds een paar weken heeft Sofietje een nieuwe hobby: meegaan als papa gaat hardlopen. Heerlijk gezellig om te doen, al zijn we vaak langer bezig met het bij elkaar zoeken en aantrekken van de hardloopkleding dan met hardlopen zelf.

Last, but not least: het was de week van de schoolfotograaf. Onze bengels mochten maar liefst drie keer. Op woensdag samen - vanwege de afwijkende roosters van PSZ en kleuterschool kon de gezamenlijke foto niet onder schooltijd - op donderdag Puckie en op vrijdag Sofietje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!