dinsdag 25 oktober 2016

Dissonance Theory

Westworld, aflevering 4

Het onderzoek naar de 'losgeslagen' Host uit de vorige aflevering heeft helaas nog weinig opgeleverd – we kunnen het mysterie natuurlijk niet te snel oplossen, nietwaar? – behalve dan dat er ruzie wordt gemaakt welke afdeling dit het beste kan afhandelen. Vreemd genoeg lijkt Bernard zijn eigen afdeling niet te verdedigen om de kwestie uit te zoeken.

De drijfveer van Ed Harris' personage, nog steeds slechts aangeduid als Man in het Zwart, blijkt iets te maken met medeoprichter Arnold. Zonder al te veel te verklappen: een begrijpelijke motivatie voor iemand die al zolang in het park komt als hij. Van zowel de Man in het Zwart als Logan wordt gesuggereerd dat ze het bezoek aan Westworld slechts zien als vermaak en dat ze in het dagelijks leven (gelukkig) een stuk nobeler zijn.

Dolores wordt door Bernard op het spoor gezet om letterlijk een “uitweg uit het doolhof” te vinden, een opmerking die we al vaker gehoord hebben in deze serie. Is dit de voorbode van een confrontatie tussen Dolores en de Man in het Zwart? N.B. Heeft Bernard Dolores uit het park gehaald, ondervraagd en daarna weer teruggebracht naar William? Zonder dat William daar iets van gemerkt heeft?

Ford blijkt intussen heel goed op de hoogte te zijn van alles wat er in en om het park gebeurt, zoals Theresa Cullen merkt. In het sluimerende conflict tussen Ford en Cullen lijkt Ford voorlopig aan de winnende hand...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!