vrijdag 26 augustus 2016

Des'ree - You Gotta Be

Parels uit de playlistZo zit het dus
De eerste single van het album 'I Ain't Moving', uitgebracht op 9 april 1994. Geschreven door Des'ree en Ashley Ingram, die het nummer tevens produceerde. Een top tien hit in Amerika en een grote hit wereldwijd. In Des'rees eigen Engeland werd het nummer in 1995 en 1999 opnieuw uitgebracht, waarbij het nummer opvallend genoeg steeds hoger in de hitlijsten terechtkwam. Het succes van 'You Gotta Be' leidde ertoe dat Des'ree in 1995 op tournee werd gevraagd door Seal.

Anekdotes
Mijn vader kende dit nummer enkel en alleen als het liedje van de Ford Focus reclame, tot mijn grote muzikale frustratie.

Met de kennis van nu
Des'ree maakte - ze is in 2003 gestopt - heerlijke soulvolle muziek, die "een hele concertzaal in extase kon brengen", aldus een citaat uit een concertrecensie van dat jaar. Niet alleen 'You Gotta Be' is schitterend; het hele album is zo. Jammer dat de carrière van Des'ree nooit echt van de grond gekomen is. Doodzonde.

Conclusie
Onbegrijpelijk dat 'You Gotta Be' niet de grote internationale hit van Des'ree is geworden, maar het toch wat simpele 'Life' een paar jaar later wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!