vrijdag 12 augustus 2016

Adam Lambert – Whataya want from me

Parels uit de playlistZo zit het dus
De twee single van Adam Lamberts debuutalbum ‘For Your Entertainment’, uitgebracht op 24 november 2009. Geschreven door Pink en de Zweden Max Martin en Shellback. Oorspronkelijk was het nummer bedoeld voor Pinks album ‘Funhouse’, maar Pink besloot het niet daarvoor te gebruiken. (Later verscheen het wel op Pinks eerste verzamelalbum.) Een verstandige keuze van Pink: Lamberts versie werd genomineerd voor een Grammy.

Anekdotes
Tijdens de zomervakantie van 2010 had Mrs Attorama het verzamelalbum van Pink meegenomen, met daarop haar versie. Het viel me op hoe identiek de versies waren. Vrijwel dezelfde muzikale aankleding en geen enkele wijziging van de tekst.

Met de kennis van nu
Adam Lambert durft zich kwetsbaar op te stellen met dit nummer: aangeven dat je uit een moeilijke relatie komt en daar beschadigd door bent. Iets wat weinig voorkomt bij mannelijke vocalisten. Een dappere keuze ook om de passage “He messed me up” uit Pinks versie gewoon in stand te houden. Voor een dergelijk breekbaar nummer is ‘Whataya want from me’ eigenlijk net iets te poppy. Dat gezegd: de akoestische versie komt aanmerkelijk minder hard aan, dus het arrangement is nog niet eens zo’n slechte keuze.

Conclusie
Mooie, breekbare popsong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!