vrijdag 29 juli 2016

Queen – Gimme the Prize (Kurgan’s Theme)

Parels uit de playlistZo zit het dus
Van het album 'A Kind of Magic', de officieuze soundtrack van de film 'Highlander'. Geschreven door Queen-gitarist Brian May, wat wellicht het steviger gitaargeluid verklaart. Regisseur Russell Mulcahy vond dit het minste nummer van het album en naar verluidt vonden ook bandleden Freddie Mercury en John Deacon het helemaal niets.

Anekdotes
In mijn persoonlijke beleving een uitstekend nummer voor een (hardloop-) training of om op een andere manier wat agressie kwijt te raken. Ondanks mijn bekendheid met zowel Queen als Highlander ontdekte ik dit nummer pas toen ik 'A Kind of Magic' zelf in huis haalde.

Met de kennis van nu
Van de negen nummers op het album 'A Kind of Magic' werden er maar liefst zeven als single uitgebracht. 'Gimme the Prize' niet. Het is duidelijk waarom: het nummer heeft een wat te lang intro, hangt van verschillende muzikale stijlen aan elkaar en de filmfragmenten halen de vaart uit het nummer.

Conclusie
Parel? Eerder een gemiste kans: een goede gelegenheid om de hardrock-kant van Queen wat meer te laten zien, maar de uitvoering bleef halverwege steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!